المقادير🔥🔥🔥
6 اصفر بيض
2 ملعقه سكر
باكو فانيليا
كوب الاربع دقيق
2 ملعقه نشا
6 ابيض بيض
ذره ملح
2 ملعقه سكر
(الحشو)
كوب كريم شانتيه
2 كوب ماء مثلج
100 جم سودانى قطع=نصف كوب
طريقه التحضير 🎋🎋🎋
- فى الميكسر نخفق كريمه شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه
- فى الميكسر نخفق اصفر بيض وفانيليا وسكر ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط , وفى الميكسر نخفق ابيض بيض وملح ونخفقهم مع بعض ونضيف سكر حبه حبه ونخفقهم حتى الحصول على مارينج , وفى بوله نخلط الابيض بيض مع الاصفر بيض ونقلبهم مع بعض من تحت لفوق بملعقه خشب, وفى بوله نخلط دقيق ونشا ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق حبه حبه ونقلبهم من تحت لفوق حتى تجانس الخليط
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى الخليط نساوى بسمك نصف سم
- ونسخن الفرن قبل البدء فى عمل الكيك وندخل الصاج الفرن على 220 درجه لمدة 12 دقيقه, واول ما يخرج من الفرن نضع عليه ورقه زبدة ونضغط عليه بصاج اخرونضغط عليه ونسيبه يبرد خالص
- وعلى ورقه زبدة نفرد السريسرول ونفرد عليه كريمه شانتيه ونرش عليه سودانى ونلفه رول فى ورقه الزبدة وندخلها الثلاجه تاخد تجميد ونشيل منوا ورقه الزبدة ونزينه بكريم شانتيه ونقطعه شرائح
- ويقدم وبالف هنا وشفا
6 اصفر بيض
2 ملعقه سكر
باكو فانيليا
كوب الاربع دقيق
2 ملعقه نشا
6 ابيض بيض
ذره ملح
2 ملعقه سكر
(الحشو)
كوب كريم شانتيه
2 كوب ماء مثلج
100 جم سودانى قطع=نصف كوب
طريقه التحضير 🎋🎋🎋
- فى الميكسر نخفق كريمه شانتيه مع ماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه
- فى الميكسر نخفق اصفر بيض وفانيليا وسكر ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط , وفى الميكسر نخفق ابيض بيض وملح ونخفقهم مع بعض ونضيف سكر حبه حبه ونخفقهم حتى الحصول على مارينج , وفى بوله نخلط الابيض بيض مع الاصفر بيض ونقلبهم مع بعض من تحت لفوق بملعقه خشب, وفى بوله نخلط دقيق ونشا ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على الخليط السابق حبه حبه ونقلبهم من تحت لفوق حتى تجانس الخليط
- ونجيب صاج وندهنه سمن ونفرش فى ورقه زبدة ونصب فى الخليط نساوى بسمك نصف سم
- ونسخن الفرن قبل البدء فى عمل الكيك وندخل الصاج الفرن على 220 درجه لمدة 12 دقيقه, واول ما يخرج من الفرن نضع عليه ورقه زبدة ونضغط عليه بصاج اخرونضغط عليه ونسيبه يبرد خالص
- وعلى ورقه زبدة نفرد السريسرول ونفرد عليه كريمه شانتيه ونرش عليه سودانى ونلفه رول فى ورقه الزبدة وندخلها الثلاجه تاخد تجميد ونشيل منوا ورقه الزبدة ونزينه بكريم شانتيه ونقطعه شرائح
- ويقدم وبالف هنا وشفا